Døgnservice​

81 81 41 41

Vinter frost og sne

Tagrenderne kræver lidt opmærksomhed, når vinteren kommer.

Vinter

Vinteren kan være meget hård ved ejendommen. Særligt hvis man ikke har tjekket og vedligeholdt klimaskærmen – altså hele den udvendige side af bygningen med tag, facade, vinduer og døre.

Dine tagrender og nedløb kan også tage skade, hvis de ikke er efterset og vedligeholdt, eller hvis de ikke er monteret korrekt. I løbet af vinteren bliver de udsat for at skulle bære store snemængder og opleve skift mellem frost og tø.

Hvis tagrender og nedløbsrør stopper til eller fryser til, kan det give fugtskader og vandskader på murværk og andre bygningsdele. Man forebygger problemet ved at fjerne blade fra tagrenderne, for når der er blade smelter isen ikke så godt, og derfor stopper render og nedløbe mere til, og smeltevandet fra taget får svært ved at løbe væk den rigtige vej. 

Frost

Hvert år sander en del husejere, at det ville have været billigere at forebygge end at helbrede. Regningen for frostskader løber samlet set op i mange millioner kroner til reparationer. En lille revne bliver hurtig meget større, når vand fryser til is og udvider sig, fordi is fylder 10 % mere end vand.

Sne.

Sne er en udfordring for tag og tagrender. Store snemængder kan få taget til at kollapse, og tagrenderne til at falde ned.

Her kan du se en video om det danske vintervejr. TRYK HER